A kisbuszok előnyei és hátrányai

A kisbuszok előnyei és hátrányaiMivel 9 személyes kisbuszt B kategóriás jogosítvánnyal lehet vezetni, ezért akár családi autóként is kiváló választás lehet egy mikrobusz bizonyos esetekben. Vegyük sorba a kisbusz vásárlás előnyeit és hátrányait.

A fő előny természetesen az, hogy a sofőrrel együtt 9-en utazhatnak egy ilyen mikrobuszban. Legtöbb család esetén az 5 személyes autók megfelelők, de mi a helyzet, ha népesebb a család? Vagy 2 autóval kell mindenhova menni, vagy érdemes egy nagyobb járművet venni, pl. egy kisbuszt. Lehetőség van még 5+2 személyes autó vásárlásra is, de ott 6-7 személynél már nem lesz hely a csomagtartóban. Nyaralások, utazások során kis csomagtartóval nem lehet útnak indulni, mert a holmi felét otthon kell hagyni.

Vannak azonban olyan hátrányok is, melyeket érdemes számba venni. Ilyen pl., hogy a kisbuszok többet fogyasztanak, mint a személyautók, így rendszeres használat esetén több lesz a napi költség. Valószínűleg az egész család nem utazik minden nap egy autóban, így gyakran felesleges egy kisbusszal autózni, arról nem is beszélve, hogy körülményesebb is városi használat során, mint egy személyautó. A kisbusz ráadásul drágább is, és a fenntartási költsége is magasabb, mint a hagyományos személyautóké. Van azonban egy lehetőség, amivel időszakosan kisbuszhoz juthatunk, ez pedig a 9 személyes kisbusz bérlés. Tudunk kisbuszt kölcsönözni arra az időszakra, amikor tényleg szükségünk van rá, nem kell csak az évi pár hosszabb utazás miatt fenntartani egy mikrobuszt.